Delavnica Osnove psihofiziologije za nami

Delavnica Osnove psihofiziologije za nami

Društvo biopsihologov Slovenije je v sodelovanju s Centrom mladih Koper in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem povabilo dr. Gregorja Geršaka s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, da nam je podrobneje predstavil svoje delo na področju psihofiziologije.

Na spletni strani Laboratorija za metrologijo in kakovost piše, da Gregor Geršak vse od doktorata iz jedrske magnetne resonance tiči v svetu merjenja, kjer se je tudi spoznal z akreditiranimi kalibracijskimi laboratoriji. Meril je že v športu, biologiji, arheologiji, fiziologiji, medicini, termometriji, higrometriji, tlačni metrologiji in psihologiji.

_mg_1075_15kpx

Kako to počne in več o OSNOVAH PSIHOFIZIOLOGIJE nam je zaupal v petek zvečer v Centru mladih Koper. Predstavil nam je nekaj najbolj zanimivih psihofizioloških raziskav, ki so jih v njihovem laboratoriju že izvedli ter nekaj projektov, ki trenutno še potekajo v sodelovanju z različnimi izobraževalno-raziskovalnimi inštitucijami tako pri nas kot v tujini. V živo smo spoznali nekatere merilne inštrumente, ki jih pri tem najpogosteje uporabljajo ter podrobnosti zasnove in poteka psihofiziološkega eksperimenta.

_mg_1085_1kpx

Delovanje predstavljenih naprav smo preizkusili tudi na prostovoljcu. Merili smo prevodnost kože, temperaturo kože, srčni utrip, frekvenco dihanja in krvni tlak.

_mg_1096_15kpx

Prijeten večer smo zaključili s povabilom k sodelovanju pri nadaljnjem raziskovanju na področju biopsihologije in psihofiziologije, ki sta med seboj neločljivo povezani.

_mg_1108_1500px

Prisrčno se zahvaljujemo dr. Gregorju Geršaku, da nam je tako nazorno predstavil svoje delo in nam približal svet meritev v psihofiziologiji. Hvala tudi Centru mladih Koper in Študentski organizaciji Univerze na Primorskem, ki sta omogočila dogodek ter vsem udeležencem hvala za sodelovanje.

Save

Save