Delavnica osnove psihofiziologije

Delavnica osnove psihofiziologije

V sodelovanju z dr. Gregorjem Geršakom se bo v petek, 18.11. od 16. do 20. ure v Centru mladih Koper odvila delavnica na temo enostavne psihofiziologije. Vstop je prost, udeležba pa omejena na 25 udeležencev, zato pohitite s prijavo na mail društva. V primeru omejitve, bodo imeli prednost člani Društva biopsihologov Slovenije.

izr. prof. dr. Gregor Geršak, univ. dipl. inž. ele., vodja interdisciplinarne metrologije v Laboratoriju za metrologijo in kakovost na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (https://www.youtube.com/watch?v=VCPBkvNxmZw)

 

Vsebina: V uvodnem delu delavnice bomo v kratkem predavanju predstavili osnove merjenja fiziologije, primerne za opazovanje psihološkega stanja preskusnih oseb. Nato bomo praktično prikazali osnovne metode merjenj fizioloških parametrov, ki so povezani z avtonomnim živčnim sistemom. Predstavili bomo merilne instrumente za merjenje srčnega utripa, krvnega tlaka, dihanja, prevodnosti kože in temperature kože. Sestavili bomo poskus, ki bo vključeval fizično ali kognitivno nalogo,  in opravili meritve na izbranem prostovoljcu. Izmerjene podatke bomo obdelali z računalniškim programom.

Cilj delavnice: udeleženci se bodo spoznali s psihofiziološkimi merjenji, sestavili bodo eksperimentalni načrt in merilni protokol, se srečali z osnovnimi obdelavami fizioloških parametrov in spoznali z glavnimi viri merilnih napak pri psihofizioloških merjenjih

Udeleženci naj imajo s seboj prenosnik, po možnosti z Windowsi XP, 7 ali 10.

 

Prijavite zbiramo na: drustvo.dbps@gmail.com